مشاور عالی بانک مرکزی عراق در رابطه با پیش نویسی که سه سال گذشته به منظور گسترش روابط بانکی با ایران تدوین شد اما به مرحله عملیاتی نرسید، توضیح داد: پیش نویسی در سومین ماه از سال ۲۰۱۷ به منظور گسترش روابط بانکی بین کشورهای ایران و عراق تدوین شد و کمیته ای برای پیگیری امور ماموریت یافت. به عنوان رئیس کمیته تشکیل شده، نسخه ای برای بانک مرکزی ایران و نسخه دیگری را برای سفارت ایران فرستادم که متاسفانه جوابی دریافت نکردم.
ولید عبدی عبدالنبی اضافه کرد: پیش نویس تفاهم نامه ۱۷ بند از جمله کمیته نظارتی و بازرسی، مباحث مربوط به خطوط اعتباری ایران و عراق، ضمانت، دوره های آموزشی و غیره را شامل میشود.
مشاور عالی بانک مرکزی عراق مطرح کرد: دولت عراق تمایل دارد اقدامات مشترک دو کشور در قالب پروژه های دراز مدت شکل بگیرد و در نهایت ایران و عراق هدف مشترک بالا بردن خدمات دهی را در پیش بگیرند.
وی با بیان اینکه سمت مشاور عالی بانک مرکزی عراق و ریاست ۲دوره صرافی های عراق را عهده دار است، بیان کرد: بانک مرکزی و صرافی های عراق آمادگی هرگونه همکاری مالی و اعتباری را دارد.
عبدی عبدالنبی عنوان کرد: دولت عراق از پیشنهاد و راهکارهای بانک تعاونی اسلامی مبنی بر باز شدن ال سی با پول عراقی استقبال میکند.
وی گفت: طبق قوانین ایران کمک کردیم تا بانک ملی تحریم ها را پشت سر بگذارند و با توجه به رتبه بندی بانک ها، بانک تعاونی اسلامی از رده بندی خوبی بر خوردار شد و به اصول بانکداری و قواعد عراق پایبند بود و من از تمام بانک های ایرانی دعوت میکنم که با رعایت قوانین و اصول در عراق حضور پیدا کنند.
مشاور عالی بانک مرکزی عراق گفت: ایران چرا با وجود تمام امکانات و گستردگی ها تنها چند شعبه محدود در عراق دارد؟ جواب این سوال را میتوان در بی توجهی مسئولان دولت ایران یافت.
وی اضافه کرد: من ۲ بار پی در پی در عید نوروز به بانک مرکزی ایران آمدم اما هیچ مسئولی برای پاسخ دهی و مذاکره وجود نداشت، آیا عید نوروز بر مشارکت این دو کشور تقدم دارد؟
در ادامه فاضل الحمدانی رئیس اتاق مشترک بازرگانی عراق و ایران اظهار کرد: باید تمرکز خود را برای بالا بردن تراز تجاری هر دو کشور بگذاریم و ایرانی ها باید برای حضور در عراق فعالیت خود را گسترش دهند.
الحمدانی تشریح کرد: آیت الله سیستانی در عراق نفوذ ویژه ای دارد و بنا به فتوای ایشان نسبت به مبارزه با ظلم و همچنین اشاره وی به همکاری بیشتر با ایران موجب شد تا عراق صفحه جدیدی را برای روابط خود با ایران باز کند و عراقی ها تمایل همکاری بیشتری با ایرانی ها را دارند.
وی بیان کرد: همان مشکلاتی که ایرانی ها در رابطه با عراق مطرح می کنند، عراقی ها هم بر سر همان مسائل با ایران مشکل دارند و از نمونه های این مشکلات که تاجر به خوبی وجود آن را حس می کند می توان به اخذ ویزا اشاره کرد.
الحمدانی اذعان کرد: تجار برای ارتباط با ترکیه و اخذ ویزای آن هیچ مشکلی ندارند و به سرعت و سهولت مراحل آن انجام می شود اما اخذ مجوزهای ایران کمی دشوار است.
شهلا عموری نایب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق هم در پاسخ به سخنان مهمان های عراقی گفت: از تعاونی ها درخواست حضور برای مذاکره بیشتر داریم تا موارد را فارغ از کلی گویی به طور تخصصی بررسی کنیم.
نظر شما